Після тривалого падіння ціни на нафту почали зростати

Понеділок, 19 листопада 2018, 10:01

Ціни на нафту еталонних марок почали тиждень упевненим зростанням, проте тривалого відновлення навряд чи варто очікувати.

Про це свідчать дані торгів, передає "Інтерфакс-Україна".

За підсумками попередніх п'яти сесій ціни Brent і WTI впали на 4,9% і 6,2% відповідно. Тижневе падіння стало вже шостим поспіль, чого не спостерігалося з 2015 року.

Січневий ф'ючерс на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures до 8:07 19 листопада зріс на 0,55 долара (0,82%) - до 67,31 долара за барель.

Реклама:

Контракт на нафту WTI з постачанням в грудні на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) подорожчав на 0,68 долара (1,20%) - до 57,14 долара за барель.

Минулої п'ятниці котирування ф'ючерсу на Brent збільшилася на 14 центів (0,2%), до 66,76 долара за барель, а WTI практично не змінилася в ціні, залишившись на позначці 56,46 долара за барель.

Відновлення експорту нафти з провінції Кіркук минулої п'ятниці зробило стримуючий вплив на ринок нафти, відзначає аналітик Price Futures Group Філ Флінн.

В цілому, інвестори як і раніше побоюються надлишкової пропозиції нафти на світовому ринку при деякому ослабленні зростання попиту.

Разом з тим деякі аналітики вважають, що ціни на нафту вже пройшли найнижчу точку падіння і після відновлення повернуться до торгів в порівняно вузькому діапазоні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!