Фондові індекси США вчергове б’ють рекорди

П'ятниця, 21 вересня 2018, 12:15
 

Американський промисловий індекс Dow Jones, а також індекс S&P 500, що включає 500 найбільших компаній ринку США, оновили рекорди за підсумками торгів на Нью-йоркській фондовій біржі 20 вересня.

Про це повідомляє ТАСС.

Dow Jones додав 0,95%, становивши в кінці торгової сесії 26 656,98 пункти. Як зазначає телеканал Fox Business, це вже 100-й за рахунком рекордний показник Dow Jones за час перебування Дональда Трампа на чолі адміністрації США.

S&P 500 підвищився майже на 0,8%, до рекордних 2 930,75 пункти. Індекс електронної біржі NASDAQ додав 0,98%, становивши 8 028,23 пункти, що рекордом, однак, не є.

Реклама:

За даними Fox Business, такі показники пов'язані з позитивною реакцією інвесторів на позитивні дані про стан економіки США. Крім того, кількість заявок на допомогу з безробіття в країні, як зазначає канал, зменшилася до найнижчого показника з 1969 року.

Трамп неодноразово ставив собі в заслугу економічне зростання, що спостерігається в США. В ході свого візиту в Лас-Вегас (штат Невада), де він зустрічається з прихильниками, президент знову стверджував, що зростання біржових індексів сприяють рішення його адміністрації.

Він також заявив телеканалу Fox News, що в разі, якщо за підсумками виборів в листопаді Конгрес США перейде під контроль демократів, то нинішні економічні показники можуть знизитися вдвічі.

Як повідомлялося, після тривалого зростання американські фондові індекси продемонстрували рекордну корекцію 5 лютого та 23 березня 2018 року, результатом яких стали побоювання щодо початку нової світової фінансової кризи.

Читайте також: "Чорний тиждень" для фінансових ринків: тимчасовий струс чи початок нової кризи

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: