ЄБРР надасть кредит для будівництва сонячної електростанції на Дніпропетровщині

Середа, 25 липня 2018, 17:00
 

Європейський банк реконструкції та розвитку надасть кредит для ТОВ "Екотехнік широке" на суму 5,6 мільйона євро на будівництво сонячної електростанції потужністю 7 МВт у Дніпропетровській області. 

Про це повідомляє Укрінформ.

"ЄБРР надає 10-річний кредит у сумі 5,6 млн євро ТОВ "Екотехнік широке" на будівництво та експлуатацію сонячної електростанції (СЕС) потужністю 7 МВт у Дніпропетровській області на південному сході України. Реалізація цього проекту збільшить частку альтернативної енергетики в структурі генерації електроенергії в країні", - йдеться у повідомленні.

У ЄБРР переконані, що СЕС, якою спільно володіють компанії "Екотехнік Груп" (Чехія) та "Триба Енерджи" (Франція), сприятиме досягненню Україною мети зі збільшення частки енергії з відновлюваних джерел у загальному обсязі споживання до 11% до 2020 року. 

Реклама:

Очікується, що СЕС вироблятиме приблизно 8 ГВт-год електроенергії на рік. Згідно з договором купівлі-продажу електроенергії з українським регулятором, уся електроенергія буде відпускатися одному державному підприємству за "зеленим" тарифом, встановленим для генерації сонячної енергії в Україні.

Проект реалізується в рамках Програми фінансування альтернативної енергетики в Україні (USELF), яка підтримується Фондом чистих технологій, Фондом кліматичних інвестицій та Глобальним екологічним фондом. 

Нагадаємо, Європейський банк реконструкції та розвитку схвалив нову програму на 250 мільйонів євро для підтримки приватних проектів у відновлюваній енергетиці в Україні.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: