"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ЄБРР виділить ще 250 мільйонів євро на відновлювальну енергетику в Україні

Четвер, 19 липня 2018, 15:10
 

Європейський банк реконструкції та розвитку схвалив нову програму на 250 мільйонів євро для підтримки приватних проектів у відновлюваній енергетиці в Україні.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Як повідомив провідний радник із зовнішніх зв'язків ЄБРР Антон Усов, відповідне рішення рада директорів ухвалила на засіданні 18 липня.

Банк нагадує, що підтримує розвиток відновлюваної енергетики в Україні в рамках програми USELF з 2009 року, однак термін її дії завершується 30 червня 2018 року, і USELF-III має замінити її.

За час її дії першої програми банк профінансував проекти на загальну суму понад 100 млн євро.

Банк також вказує, що, незважаючи на значне зростання сектора в Україні, його частка залишається незначною - 1,5%, тоді як Національний план дій з відновлюваної енергетики передбачає збільшення цієї частки до 11% до 2020 року.

У документах наголошується, що в рамках проекту ЄБРР також надасть Україні підтримку в розробці і реалізації наступної фази її механізму підтримки відновлюваних джерел енергії - з очікуваним впровадженням механізму конкурентних аукціонів.

Нагадаємо, Європейський банк реконструкції та розвитку виділив Україні 25,9 мільйона євро на будівництво трьох сонячних електростанцій на Вінниччині.

Економічна правда

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: