У "Газпромі" кажуть, що дії "Нафтогазу" не заважають будівництву Nord Stream-2

Четвер, 28 червня 2018, 16:26

Компанія Nord Stream II AG продовжує переговори з експортно-кредитними агентствами (ЕКА) з надання гарантій для будівництва газопроводу "Північний потік 2", а дії "Нафтогазу" не заважають домовленостям, які планується закінчити приблизно через півроку.

Про це заявив фінансовий директор компанії Пол Коркоран журналістам в кулуарах Світового газового конгресу, передає "Дзеркало тижня".

Він зазначив, що акції Nord Stream II AG не арештовані за вимогами "Нафтогазу України".

"Ні. Однак це тривалий юридичний процес, і ми не можемо це коментувати", - заявив він.

Реклама:

Коркоран також додав, що ці проблеми не впливають на відносини NS2 з фінансовими організаціями та підрядниками.

"Ні. Ми ведемо переговори з експортно-кредитними агентствами. Вони побачили повідомлення в пресі і запитали нас. Ми відповіли, що наші акції не арештовані", - уточнив Коркоран.

"Ми ще не спілкуємося з банками - підготуємо документи по цій угоді і потім уявімо це банківському співтовариству", - зауважив він.

За словами Коркорана, сума гарантій буде залежати від підсумкових контрактних обсягів. У компанії хочуть отримати від ЕКА гарантії на 4-5 млрд євро.

За його словами, "Газпром" (MOEX: GAZP) і його іноземні партнери витратили на проект по 2,4 млрд євро станом на кінець червня, всього - 4,8 млрд євро. Загальна вартість проекту оцінюється в 9,5 млрд євро.

Переговори щодо надання гарантій для залучення проектного фінансування ведуться з шістьма ЕКА: німецьким Hermes, італійським SACE, австрійським OeKB, голландським Atradius, бельгійським Credendo, російським ЕКСАР.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: