Бізнес інвестував в ремонт навчального закладу в Одесі

Четвер, 7 вересня 2017, 15:40

В Одеському центрі професійно-технічної освіти, що був заснований ще в 1898 році, близько 1000 студентів вивчають 31 професію, зокрема, сантехнічну та столярну справи, механіку та інші. Крім цього, центр один із небагатьох пропонує навчання дітям з вадами слуху та мови.

Старі приміщення навчальних корпусів та гуртожитку вже давно потребують реконструкції та капітального ремонту. Хиткі двері, вікна зі щілинами, неробоча кухонна техніка та санвузли, в які страшно заходити, - це стан гуртожитку, в якому діти були змушені жити, готувати їжу та проводити більшу частину свого часу. Але ж так хочеться, щоб перший крок в доросле самостійне життя був світлим і чистим.

Уже дев’ять років компанія Geberit слідує своїм принципам соціальної відповідальності і реалізовує благодійні проекти по всьому світу. Перший був в Еквадорі в 2008 році, а далі кожен рік нова країна: Індія, Сербія, Румунія, Польща та інші. В 2107 році – це Україна.

 Ремонтні роботи в рамках благодійного соціального проекту Geberit в Одесі стартували в червні 2017 року. На першому етапі було проведено ремонт в гуртожитку на 50 осіб при центрі профтехосвіти. За три місяці активного процесу реконструкції було повністю відремонтовано коридори, замінено вікна та двері, проведена нова електропроводка.

Реклама:
 

Старі кухні було трансформовано в функціональні приміщення, встановлені нові кухонні меблі та побутову техніку. Глобального ремонту потребували також санітарні приміщення гуртожитку. В туалетах та душових кімнатах ремонт розпочався заливкою нової стяжки і закінчився монтажем нових підвісних унітазів, умивальників та душових кабін.

31 серпня, відразу після урочистої лінійки і символічного розрізання стрічки, студенти заносили речі в свої кімнати, не приховуючи посмішок, побачивши гуртожиток після реконструкції.

Другий етап проекту почався 4 вересня. В Україну із Австрії, Швейцарії та Німеччини приїхали 10 молодих співробітників-стажерів Geberit. Два тижні вони будуть проводити ремонтні роботи в санвузлах, монтувати інсталяційні системи для унітазів, пісуарів та умивальників та прокладати каналізаційні труби.

Крім фізичної праці з монтажу сантехнічного обладнання, проект передбачає достатньо багато часу для спілкування з українськими студентами, участі в сумісних заходах та культурного обміну.

З українського боку в процесі ремонту беруть участь студенти 1-2 курсів центру, що мають базові практичні навики і здобувають професію в сфері монтажник санітарно-технічних систем, в тому числі – троє студентів з вадами слуху.

Загалом інвестиції компанії Geberit в благодійний проект в Одесі склали більше 2,5 млн. грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!