Топ-менеджер компанії Курченка вийшов із СІЗО

П'ятниця, 9 червня 2017, 12:10

Екс-керівника компанії СЄПЕК Андрія Кошеля відпустили під домашній арешт.

Про це стало відомо з ухвали Дніпровського районного суду м. Києва, передають "Наші гроші".

Кошель – колишній топ-менеджер компанії СЄПЕК Сергія Курченка, фігурант справи з продажу зрідженого газу на спецаукціонах. Його  звинувачували у створенні злочинної організації та привласненні, розтраті або заволодінні майном шляхом зловживання службовим становищем. Кошелю загрожувало до 12 років позбавлення волі.

Реклама:

На судовому засіданні 12 травня 2017 року представник ГПУ Адріан Лупу поклопотався про зміну запобіжного заходу Кошелю – щоб обвинуваченого випустили з СІЗО з домашнім арештом.

Лупу наполіг, що наявні ризики у кримінальному провадженні зменшились, Кошель "співпрацює зі слідством, надаючи показання, в яких викриває співучасників вчинення кримінальних правопорушень".

Також прокурор просив врахувати, що подальше тримання Кошеля під вартою буде перевищувати розмір погодженого в угоді про визнання винуватості покарання, яке обвинувачений уклав з заступником генпрокурора Юрієм Столярчуком.

12 травня суд на прохання прокурора дозволив випустити Кошеля з СІЗО і відпустити додому з електронним браслетом. Чоловікові не можна виходити з дому із 21-ї до 6 ранку до 12 липня 2017 року.

Нагадаємо, у березні також вийшов на волю колишній замголови правління "Нафтогазу України" Олександр Кацуба. Він також укладав угоду про визнання винуватості з Юрієм Столярчуком і отримав умовний термін за те, що заплатив 100 млн грн у державний бюджет у якості компенсації збитків держави за розкрадання близько понад 1 мільярда доларів по різним епізодам.

Як відомо, Кошель є співвласником трастового фонду бізнесмена і власника групи компаній СЄПЕК Сергія Курченко.

Кошеля затримали просто на кордоні під час спроби виїхати у Польщу.

Як вказано у статті на "Українській правді", Кошель, який, за документами вклав у статуний капітал "СЄПЕК" 100 мільйонів гривень, довгий час керував цією компанією, тож для розслідування схем Курченка він є одним із ключових персонажів.

Як повідомлялося, в лютому 2014 року більшість менеджерів СЄПЕК виїхали за межі України, де вони ховаються від органів слідства.

У березня 2014 року МВС почало розслідувати нанесення 1,6 млрд гривень збитків СЄПЕК НАК "Нафтогазу України".

20 Березня Генеральна прокуратура оголосила в розшук бізнесмена, власника футбольного клубу "Металіст" (Харків) і власника групи компаній СЄПЕК Сергія Курченко.

СЄПЕК  об'єднує компанії, що раніше входили до групи "Газ України", яка спеціалізується на торгівлі скрапленим та природним газом, широким спектром нафтопродуктів і товарів для нафтогазової галузі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: