Окупанти виплатять Порошенкові та Коломойському компенсацію за кримські активи - ЗМІ

П'ятниця, 31 березня 2017, 16:00

Так звана влада анексованого Криму прийняла закон, що передбачає виплату компенсацій колишнім власникам "націоналізованих" підприємств.

Про це пише "Новая газета".

Поки що "влада" анексованого Севастополя, на засіданні "уряду" якого прийняли закон, не затвердили остаточний список об'єктів, власники яких отримають компенсації.

Однак кримські чиновники заявили, що точно визначилися з двома об'єктами, власниками яких є президент України Петро Порошенко і олігарх Ігор Коломойський.

Реклама:

Зокрема, Порошенко повинен отримати компенсацію за майновий комплекс "Севморзаводу", який належав йому до моменту "націоналізації" у 2014 році. При цьому ще в 2015 році Порошенко задекларував завод в якості свого активу.

Ігорю Коломойському належить виплатити компенсацію за мережу автозаправок групи "Приват". У 2015 році заправки перейшли у власність ГУП "Міський автозаправний комплекс".

В цілому олігарх втратив в Криму 16 заправок.

"Новая газета" пише, що всього в Криму було "націоналізовано" 111 активів, які раніше належали Коломойському. Прес-служба мільярдера підкреслила, що вони не мають інформації, чи отримував Коломойський компенсацію за втрачені підприємства.

При окупації Криму Росією в 2014 році було "націоналізовано" 250 об'єктів, що належали Україні і українському бізнесу. Загальна вартість майна оцінюється в 1 млрд доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!