Перші поставки вугілля в Україну очікуються до травня - Міненерго

Четвер, 23 березня 2017, 13:41

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України очікує перші поставки імпортного вугілля антрацитної групи до травня.

Про це повідомила журналістам заступник глави відомства Галина Карп в кулуарах форуму Ukrainian Gas Investment Forum 2017, передає "Інтерфакс-Україна".

"Що стосується поставки імпортного вугілля, зараз розробляються документи, які повинні забезпечити поставку антрациту до травня ... до травня це вугілля буде поставлено", - сказала вона.

Карп нагадала, що саме цей термін є критичним для забезпечення надійної роботи енергосистеми України.

Реклама:

Раніше повідомлялося, що Україна сьогодні переживає дефіцит енергетичного вугілля, який необхідний для виробництва електроенергії на теплоелектростанціях, і в зв'язку з цим повинна до кінця року імпортувати 5,6 мільйона тонн цього палива.

Нагадаємо, наприкінці січня 2017 року ветерани АТО і деякі народні депутати ініціювали блокаду ж/д переходів, за якими вугілля антрацитної групи поставлявся на підконтрольну Україні територію, що призвело до дефіциту цього виду палива. Після цього, 15 лютого Кабмін увів надзвичайні заходи у сфері електроенергетики, які дозволили знизити витрати антрациту на ТЕС і ТЕЦ і не допустити проблем з енергопостачанням.

Для врегулювання ситуації 1 березня Кабмін ввів порядок переміщення товарів через лінію розмежування. 15 березня Рада нацбезпеки і оборони ухвалила рішення припинити переміщення вантажів через лінію зіткнення в зоні АТО.

Раніше міністр енергетики Ігор Насалик заявляв, що річна потреба України в антрациті становить 9,5 мільйона тонн, а потреба в імпорті цього вугілля – 4,2 мільйона тонн до кінця 2017 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: