ICU хоче приховати, в кого придбала виведені з "БГ Банку" облігації - ЗМІ

П'ятниця, 16 грудня 2016, 10:36

Фінансова група ICU обіцяє і далі судитися з Нацкомісією через інформацію про рух облігацій внутрішньої держпозики, які 4 листопада 2014 року були виведені з банкрутуючого "БГ Банку" і через 10 днів опинилися у власності групи ICU.

Про це йдеться в програмі "Наші гроші з Денисом Бігусом".

Як зазначається, серед підстав для наступних позовів в ICU вказують "надання недостовірної, неточної, викривленої інформації" про групу.

В ICU наголосили, що група придбала згадані облігації "в центрального контрагента – ПАТ "Розрахунковий центр".

Реклама:
 

Насправді "Розрахунковий центр" є лише посередником між продавцем та покупцем цінних паперів, через якого проходять розрахунки, пише видання.

Таким чином в ICU намагаються уникнути згадок про те, що продавцем облігацій групі виявилося сумнівне ТОВ "Калина Трейд".

 

Натомість з відповіді Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку випливає, що ОВДП групі ICU продала саме ТОВ "Калина Трейд".

"Цю фірму ДФС називає податковою ямою. Вона цікава тим, що близька до Вадима Дратвера, екс-заступника голови правління "БГ Банку". Нині Дратвер – єдиний підозрюваний у справі про виведення з банку облігацій номіналом 4,7 млн дол. Саме він, за даними слідчих, провів сумнівну операцію, продавши цінні папери за 8,3 тис грн", - йдеться у сюжеті.

Як зазначається в програмі, про близькість "Калини" до підозрюваного у виконанні афери з виведення облігацій говорять два факти.

Інтереси ТОВ "Калина Трейд" в судах представляв Олександр Білінський, який зараз є захисником Вадима Дратвера. А засновником та директором "Калини" записаний Дмитро Гірніченко, товариш Дратвера.

 

Сам Дратвер, якого оголошували в розшук, затриманий і перебуває під вартою.

За словами адвоката Олександра Білінського, його підзахисний свою вину не визнає.

Нагадаємо, інформація про компанії, до яких потрапили виведені з "БГ Банку" облігації, була надана народному депутату Олексію Мушаку (БПП) після виходу першого сюжету програми "Наші гроші" про оборудки в цьому банку напередодні його банкрутства.

У подальшому група ICU звернулася до НКЦПФР з проханням надати завірені копії депзвернення Мушака, відповіді на нього та низку інших документів.

Після чого розпочала судитися з НКЦПФР.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!