Гонтарева відреагувала на розслідування проти Рожкової в справі Приватбанку

П'ятниця, 19 березня 2021, 21:00
 

Колишня голова Національного банку Валерія Гонтарева обурена інформацією про можливі звинувачення в державній зраді і розкраданнях члену правління НБУ Катерині Рожковій.

Про це заявила сама Гонтарева в коментарі журналісту ЕП.

Видання Kyiv Post повідомило, що проти Рожкової і декількох співробітників НБУ, які працювали над націоналізацією Приватбанку в 2016 році, ведеться розслідування.

"Це просто театр абсурду! Весь світ знає, хто такий Kroll, і хто такий Коломойський.

Реклама:

Всі знають, коли і чому НБУ спільно з Мінфіном і з допомогою US Treasury (міністерство фінансів США – ред) наймав Kroll, AlixPartners і юридичних радників", – заявила Гонтарєва.

За її словами, співпраця з детективами була прописана в меморандумі з Міжнародним валютним фондом і розслідування правоохоронних органів проти членів правління НБУ будуть "черговою ганьбою для України на весь цивілізований світ".

Нагадуємо:

За словами джерел Kyiv Post, ініціатором відновлення розслідування міг бути нинішній голова НБУ Кирило Шевченко або хтось із посадовців Офісу президента, розслідування проводять СБУ та ДБР.

Рожкова заявила, що їй не відомо про будь-які звинувачення на її адресу щодо співпраці з агентством Kroll по справі Приватбанку, але, за її словами, всередині НБУ ведуться внутрішні розслідування щодо такої співпраці.

У Нацбанку заявили, що сприяють розслідуванням правоохоронних органів про зловживання щодо Приватбанку.

В Офісі президента зростає стурбованість щодо внутрішніх чвар у Національному банку.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: