У "Приватбанку" кажуть, що розмови про націоналізацію - атака на банк

Середа, 14 грудня 2016, 13:52

Перший заступник голови правління ПриватБанку Олег Гороховський заявляє про сплановану інформаційну атаку на банк у вигляді поширення чуток про націоналізацію фінустанови.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

"Ця ситуація зрежисована, так само як і всі попередні. Сама по собі націоналізація не має для вкладників і клієнтів ніяких наслідків, так як просто призводить до зміни власників", - заявив Гороховський.

"Якби держава хотіла нас націоналізувати, то вона б діяла "без шуму і пилу", але тут все по-іншому: використовуючи нерозуміння громадянами суті націоналізації, розганяють паніку для того щоб, за задумом організаторів, це призвело до неплатежів і зупинки банку", - зазначив заступник голови правління банку.

Реклама:

За його словами, "мова йде не про націоналізацію, а про сплановану атаку на банк".

"Але я вже писав раніше, що у нас в портфелі більше 80% строкових депозитів і прибігти в паніці за грошима раніше терміну не виходить. Так що ми досить спокійно сприймаємо ці хвилювання", - підсумував Гороховський.

При цьому керівник IT-департаменту "Приватбанку" Дмитро Дубілет заявив, що можлива приватизація банку стане проблемою для власників, але не для клієнтів.

"По суті, якби це сталося, це була б проблема тільки для власників, але ніяк не для клієнтів. Більш того, клієнти від цього тільки б виграли, тому що вони отримали б додатковий захист своїх заощаджень від держави", - написав він на своїй сторінці в Facebook.

"Але суті, на жаль, багато хто не розуміє. Для всіх "націоналізація" - це якась страшилка", - додав Дубілет.

Чутки про ймовірну націоналізацію Приватбанку ходять по ринку вже давно, але останнім часом вони активізувалися. При цьому в банку кожен раз називали такі розмови фейком.

Раніше голова НБУ Валерія Гонтарева заявила, що до кінця року буде рішення щодо "Приватбанку".

ПриватБанк заснований в 1992 році. Станом на 31 березня 2016 року його найбільшими акціонерами є Геннадій Боголюбов (пряма участь - 33,2525%, опосередкована - 8,3244%) і Коломойський (пряма участь - 41,6572%, опосередкована - 8,3244%).

Згідно з даними Нацбанку України, на 1 липня 2016 року за розміром загальних активів (268,85 млрд гривень) банк був найбільшим серед 108 банків, що діяли в країні банків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: