"Платинум Банк" судитиметься з Поліщуком за репутацію

П'ятниця, 25 листопада 2016, 14:55

"Платинум Банк" планує подати в суд на бізнесмена Віктора Поліщука позов про захист ділової репутації.

Про це йдеться в повідомленні банку, передають Українські Новини.

У зв'язку з поширенням провокаційних заяв і завідомо неправдивих звинувачень на адресу "Платинум Банку" з боку Поліщука банк готує позови до суду про захист ділової репутації та відшкодування заподіяної шкоди.

Також в повідомленні зазначено, що у фінустанові відсутні рахунки компаній, які фігурують у скандалі з банком "Михайлівський".

Реклама:

"Платинум Банк" нагадує, що в 2016 році злиття, поглинань або покупки активів у інших учасників банківського ринку фінустанова не здійснювала.

Банк здійснює свою діяльність в рамках нормативно-правових актів НБУ і в суворій відповідності до законодавства України, повністю виконуючи свої зобов'язання перед клієнтами.

Як відомо,  раніше Кауфман звернувся в НБУ за погодженням на придбання 75% + 1 акція "Платинум Банку".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що акціонер Platinum Bank прийняв рішення про збільшення статутного капіталу фінустанови на 120 млн грн.

Кауфман є засновником інвестиційної компанії Vertex United, до складу якої входять активи готельного напряму ( "Брістоль", "Лондонська", "Президент-Готель"), медіа-активи (журнал "Фокус", "Фокус.Красівая країна", сайт focus. ua) і інвестиційні проекти.

Також Кауфман - співвласник найбільшої української дистриб'юторської компанії TEDIS Ukraine.

Platinum Bank - один з найбільших учасників банківської системи України. Банк відноситься до І групи банків згідно з рейтингом Національного банку України (понад 0,5% активів банківської системи).

В кінці жовтня бізнесмен Поліщук заявив, що напередодні введення в банк "Михайлівський" тимчасової адміністрації він його продав власникові "Платинум" Банку Кауфману.

Потім НБУ спростував дану інформацію.

Після цього Поліщук звинуватив заступника голови НБУ Катерину Рожкову в тиску на менеджмент банку "Михайлівський" з вимогою продати банк.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: