"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Насірова пояснили, як працюватиме знижений акциз на б/у автомобілі

Вівторок, 2 серпня 2016, 11:25

Державна фіскальна служба роз'яснила застосування зниженої ставки акцизного податку на старі легкові автомобілі у зв'язку зі вступом в силу з 1 серпня закону №1389.

Про це розповів в.о. заступника голови ДФС Мирослав Продан, повідомляє прес-служба.

"На такі авто при їх митному оформленні у 36 графі декларації вказується код пільги 172", - зазначив він.

Крім того, Продан нагадав, що відповідно до закону №1389 тимчасово (до 31 грудня 2018 роки) встановлені знижені ставки акцизного податку на старі легкові автомобілі: норма цього закону застосовується, якщо автомобіль ввозиться на територію України не більше 1 разу на рік.

Реклама:

За його словами, нормами закону також встановлено, що знижені ставки акцизного податку не застосовуються, якщо легкові автомобілі мають походження або ввозяться з країни, визнаної державою-окупантом і/або державою-агресором по відношенню до України.

Він звернув увагу, що документами, які підтверджують країну походження товару, сертифікат або декларація про походження товару, засвідчена декларація про походження товару, сертифікат про регіональне найменування товару.

У разі, якщо в документах про походження товару є розбіжності у відомостях про країну походження товару або встановлені інші відомості про країну походження товару, ніж ті, що вказані в документах, декларант або уповноважена ним особа має надати додаткові відомості для підтвердження країни походження товару.

Нагадаємо, закон передбачає зниження ставки акцизу на б/у автомобілі до: 0,102 євро за 1 куб см з двигуном об'ємом до 1 тис куб см (діюча ставка - 1,09 євро - 1,44 євро, в залежності від року випуску автомобіля);  0,063 євро для авто з двигуном об'ємом до 1,5 тис куб см (зараз - 1,37 євро - 1,76 євро); 0,267 євро - до 2,2 тис куб см (діюча ставка - 1,64 євро - 2,44 євро); 0,276 євро - до 3000 куб см (зараз - 2,21 євро - 4,99 євро); 2,209 євро для авто з об'ємом двигуна понад 3 тис кубічних сантиметрів (зараз - 3,33 євро - 4,99 євро).

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: