Росія закрила ринок від продукції Коломойського і Пінчука - ЗМІ

П'ятниця, 3 червня 2016, 10:48

Колегія Євразійської економічної комісії 2 червня схвалила введення антидемпінгових мит на п'ять років на постачання українського феросилікомарганцю (ФСМ) і продовжила мита на імпорт українських сталевих труб.

Про це пише "Дело" з посиланням на "Комерсант".

Як зазначається, мита на ФСМ становитимуть 26,35%.

Вони торкнуться продукції Нікопольського, Запорізького і Стаханівського феросплавних заводів групи "Приват" Ігоря Коломойського. У 2014 році вони поставили в РФ сировини на 200 млн дол.

Реклама:

Також продовжено мита на труби в розмірі 18,9-37,8%. Основний український експортер в країни ЄАЕС - компанія "Інтерпайп" Віктора Пінчука.

Всього цих видів труб в РФ в 2014 році імпортовано на 180 млн дол. За даними "Комерсанта" заходи набудуть чинності в липні.

У Євразійській економічні комісії не коментують цю інформацію.

Однак агентству "Інтерфакс" в прес-службі ВАТ "Челябінський електрометалургійний комбінат" (ЧЕМК) підтвердили введення мита щодо феросплавної продукції.

"Феросилікомарганец використовується в якості добавки при виробництві сталі, його купують практично всі металурги. Українці активно демпінгували, це і послужило приводом для нашого звернення в Євразійську антидемпінгову комісію для проведення розслідування", - сказав представник ЧЕМК.

Він підкреслив, що введення мита не призведе до дефіциту і зростання цін на феросилікомарганец на внутрішньому ринку Росії.

"Феросилікомарганец виробляє підприємство в Казахстані і ми - Челябінський електрометалургійний комбінат. Наш продукт буде не дорожче, ніж український", - запевнив він.

"Комерсант" з посиланням на джерела в галузі повідомляє, що кілька російських і білоруських споживачів побоюються дефіциту сировини через мита, зриву поставок і підвищення цін.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: