"Нафтогаз" оголосив торги щодо закупівлі газу у вітчизняних видобувників

Вівторок, 14 червня 2016, 17:33

НАК "Нафтогаз України" оголошує відкриті торги зі зменшенням ціни (редукціон) на закупівлю природного газу внутрішнього видобутку у вітчизняних виробників.

На першому редукціоні планується закупити до 200 млн куб. м газу, видобутого у липні 2016 року, йдеться у повідомленні НАКу.

Згідно із повідомленням, редукціон проводиться в два етапи: на першому етапі учасникам пропонується подати кваліфікаційні пропозиції без зазначення ціни; до другого етапу запрошуються учасники, що пройшли відбір за результатами кваліфікації, які повинні подати остаточні пропозиції із зазначенням ціни.

Відкриття кваліфікаційних пропозицій відбудеться 17 червня, цінових пропозицій - 21 червня 2016 року.

Реклама:

Передбачається, що гранична ціна закупівлі газу на аукціоні становитиме до 4 504 тис грн за тис. куб. м. без ПДВ.

З метою забезпечення можливості участі в аукціоні невеликих виробників газу передбачений обсяг закупівлі поділений на 22 лоти - 4 лоти по 5 млн куб. м та 18 лотів по 10 млн куб. м.

До участі в редукціоні будуть допущені компанії, які здійснюють видобуток газу на території України та не мають податкової заборгованості.

Кожна компанія-учасник зможе продати обсяги, що не перевищують 80 % місячного рівня їх видобутку.

Проведення таких редукціонів дозволить видобувникам оперативно реалізовувати поточні обсяги видобутку і отримувати необхідні обігові кошти.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!