Україна увійде в створювану Китаєм асоціацію "Шовковий шлях"

Понеділок, 23 травня 2016, 17:03

Україна, разом із 20 іншими країнами, увійде в створювану Китаєм асоціацію з просування економічного співробітництва "Шовковий шлях", для запуску якої китайські фонди зібрали вже близько 300 млрд юанів або близько 46 млрд доларів.

Про це на брифінгу в рамках інвестиційної сесії Київського економічного форуму "Україна-Китай: Новий Шовковий шлях" повідомив виконавчий віце-голова і генеральний секретар Китайської федерації промисловців Сюн Мен, передає УНІАН.

"Ця асоціація буде офіційно створена, і церемонія відкриття відбудеться в червні цього року в Пекіні. Таким чином, ми зможемо поглибити нашу співпрацю", - сказав Мен.

"Для цього проекту ми готові виділити дуже велику суму - 300 млрд юанів для того, щоб зосередити увагу підприємців на спільній співпраці, - додав він.

Реклама:

Мен зазначив, що вже створено сайт "Один поїзд - один шлях", на якому розміщується вся інформація про учасників, підприємства та можливі спільні проекти з 21 країни-учасниці.

Даний ресурс допоможе налагодити діалог між країнами і вирішувати економічні та політичні питання. Також планується проведення досліджень, конференцій і презентацій проектів для того, щоб учасники ділилися досвідом.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!