США та Китай не змогли домовитися про відновлення торгових переговорів

Вівторок, 3 вересня 2019, 19:15

Чиновники Китаю та США не можуть узгодити терміни запланованої зустрічі щодо торгівлі після того, як Вашингтон відхилив прохання Пекіна відкласти мита, які вступили в силу.

Про це кажуть чиновники, знайомі з ходом обговорень, передає Bloomberg.

Незважаючи на спроби президента США Дональда Трампа заспокоїти фінансові ринки і показати ситуацію так, ніби переговорники досягли прогресу, дві найбільші економіки світу поки не досягли домовленостей щодо базових умов поновлення діалогу, і з обох сторін спостерігається недовіра.

Дата візиту китайських офіційних осіб в столицю США ще не призначена, хоча це необов'язково ознака того, що зустріч не відбудеться, сказали джерела. Ф'ючерси на акції США подешевшали на цих новинах.

Реклама:

В ході бесід за останній тиждень сторонам не вдалося досягти згоди як мінімум по двом моментам - прохання США позначити ряд параметрів для наступного раунду переговорів і заклику Китаю відкласти введення нових мит, сказали два джерела.

Мита вступили в силу 1 вересня, вказуючи, що США продовжують використовувати стратегію, яка, судячи з усього, має протилежний бажаному ефект, пише видання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: