Україна долучилася до програми ЄС для малого і середнього бізнесу COSME

Середа, 11 травня 2016, 15:37

Україна офіційно долучилася до європейської програми підтримки малого та середнього бізнесу COSME.

Відповідну угоду підписали у Брюсселі Лорі Еванс, генеральний директор з питань внутрішнього ринку, промисловості та  МСП Європейської Комісії та Микола Точицький, представник України в Європейському Союзі, повідомляється на сайті Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

Наступним кроком є ратифікація угоди парламентом.

Як зазначається, доступна для України програма на поточний рік складається з 25 підпрограм, які класифіковані за трьома напрямами: спрощення виходу МСП на зовнішні ринки, поліпшення умов для конкурентоспроможності та формування культури ведення бізнесу.

Реклама:

При цьому підтримуються проекти різної тематики, включаючи туризм, хімічну галузь, полегшення доступу до держзакупівель, зниження адміністративного навантаження, захист прав інтелектуальної власності для компаній, що працюють в країнах, що не є членами ЄС.

Приймати участь у проектах COSME можуть представники малого та середнього бізнесу, громадські організації, установи, агенції регіонального розвитку, освітні установи, а також бізнес-асоціації, профспілки, кластери та органи державної влади.

За інформацією міністерства, Україна стала восьмою країною за межами ЄС, що приєдналася до програми COSME. Також серед цих країн Чорногорія, Македонія, Молдова, Туреччина, Албанія, Сербія і Вірменія.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!