Pfizer скасував найбільшу угоду в історії фармринку

Середа, 6 квітня 2016, 17:50

Американська фармацевтична корпорація Pfizer Inc. і ірландський виробник ботокса Allergan Plc. оголосили про відмову від угоди щодо злиття компаній.

Про це йдеться у повідомленні компанії, передає "ЛігаБізнесІнформ".

Відзначається, що в зв'язку зі зривом угоди, американська корпорація погодилася виплатити Allergan неустойку в розмірі 150 млн доларів.

Компанії домовилися про розірвання угоди після повідомлення Міністерства фінансів США, яке 4 квітня оголосило про нові правила боротьби з ухиленням від сплати податків.

Реклама:

Як повідомляє Reuters, таке рішення міністерства стало перемогою для президента США Барака Обами. Він закликав усунути ситуації, при яких іноземна компанія купує іноземного конкурента і користується його юрисдикцією для зниження податкових платежів.

Нагадаємо, в кінці листопада 2015 року, Pfizer Inc. оголосив про покупку одного з провідних виробників ботокса і засобів косметичної хірургії - компанії Allergan за 160 млрд доларів.

Якби угода відбулася, утворене підприємство повинно було стати найбільшим фармацевтичним концерном у світі.

Тоді наголошувалося, що придбання Allergan, яка має юридичну адресу в Дубліні, дало б можливість Нью-Йоркській компанії переїхати за межі США з метою скорочення обсягу сплачуваних податків.

Pfizer Inc - це найбільша фармацевтична компанія в світі, заснована в 1849 році в Нью-Йорку. Вона виробляє найпопулярніший в світі препарат ліпримар (аторвастатин, використовується для зниження рівня холестерину крові). Корпорація завершила 2014 рік з прибутком в 49,6 млрд доларів.

Компанія Allergan в її нинішньому вигляді була створена в лютому 2015 року після покупки концерном Actavis фірми Allergan Inc.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: