НАБУ скерувало до суду обвинувачення щодо Пасішника

Понеділок, 25 квітня 2016, 15:14

Національне антикорупційне бюро завершило досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного впливу виконавчого директора НАК "Нафтогаз України" Андрія Пасішника на екс-міністра економічного розвитку і торгівлі Айвараса Абромавичуса.

Про це йдеться у повідомленні НАБУ.

"Антикорупційним прокурором затверджено обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом незаконного впливу Пасішника на колишнього міністра економічного розвитку і торгівлі Абромавичуса з метою перешкодити виконанню ним службових обов’язків та домогтися прийняття незаконного рішення", - йдеться у повідомленні.

Як наголошується, сторона захисту завершила ознайомлення з матеріалами досудового розслідування, відтак обвинувальний акт скеровано до суду.

Реклама:

Згідно з повідомленням, про завершення досудового розслідування Пасішника було повідомлено 28 березня та надано доступ до його матеріалів.

"Водночас, розслідування у кримінальному провадженні, зареєстрованому за заявою Абромавичуса щодо здійснення на нього тиску з боку ряду народних депутатів України, триває", - повідомляє прес-служба.

Як відомо, Пасішника підозрюють у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 344 Кримінального Кодексу (втручання у діяльність державного діяча).

Під час розслідування детективи НАБУ встановили факт здійснення 25.01–01.02.2016 незаконного впливу Пасішником на міністра економіки Айвараса Абромавичуса з метою внесення проти волі міністра пропозиції про призначення його на посаду заступника міністра.

Економічна правда  

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!