ФБР витратило 1,3 мільйона на розблокування IPhone

Понеділок, 25 квітня 2016, 08:55

Федеральне бюро розслідувань США заявило, що отримало доступ до ще одного телефону Apple, який проходить у справі про торгівлю наркотиками в Нью-Йорку.

Розблокування телефону коштувало ФБР 1,3 мільйона доларів, передає "Громадське" з посиланням на Reuters.

Відповідно до листа прокуратури, який направили до федерального суду в Нью-Йорку, влада отримала пароль, який відкрив доступ до пристрою.

Через це Мін’юст відмовився від спроб змусити Apple створити програму, що відкриває доступ до операційної системи телефонів.

Реклама:

Як повідомляє BBC, Федеральне бюро не знало коду пристрою, а його співробітники кілька разів ввели неправильний пароль. Однак, система безпеки iPhone передбачає, що після 10 неправильних спроб введення доступ до телефону блокуються, а всі дані знищуються.

Як відомо, конфлікт почався через те, що ФБР звернулося до суду з вимогою примусити Apple розробити програмне забезпечення, яке дозволить агентам ФБР отримати доступ до заблокованого iPhone.

Тоді запит ФБР стосувався смартфонаСайеда Фарука - підозрюваного у скоєнні теракту у місті Сан-Бернардіно в грудні 2015 року. В ході стрілянини загинули 14 людей, постраждали більше 20.

Нагадаємо, що раніше міжнародна корпорація Apple перемогла у судовій тяганині з Мін'юстом США про злам телефона. Також Apple запропонувала створити спеціальну комісію для розгляду ситуації навколо спору з ФБР.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: