В українських портах найдорожчий суднозахід в світі

П'ятниця, 4 березня 2016, 18:47

Вартість суднозаходу в Україні в чотири рази дорожче, ніж в інших портах Чорного моря.

Про це пише "Центр транспортних стратегій".

Як зазначається, вартість заходу судна в порт Південний в 4,2 рази вище, ніж в середньому по портам Чорного моря і в 4,5 рази більше, ніж у портах-конкурентів (Хей-Поінт, Ванкувер, Тубарао).

"В Україні найбільша кількість видів зборів (сім) серед портів-конкурентів. Для порівняння в Тубарао (Бразилія), який є, конкурентом українських портів з експорту ЗРС, - тільки 2 види зборів", - заявляє консультант ЦТС-Консалтинг Андрій Ісаєв.

Реклама:

Вартість суднозаходу одного судна класу Capesize в порту Південний становить 430 тис. доларів.

"При цьому 326 тис. доларів - це збори. Для порівняння в Новоросійську ціна суднозаходу - 123 тис. дол., в Констанці - 112 тис. дол., в турецькому Ердеміру 64,5 тис. доларів", - пише видання.

Як зазначається, збори являють собою оплату за користування портовими спорудами, акваторією порту і направляються на фінансування утримання і розвитку водної інфраструктури порту.

В Україні стягується адміністративний, канальний, корабельний, маяковий, причальний, санітарний, швартові і якірний збори.

натисніть для збільшення

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі повідомлення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!