Яценюк доручив підвищити зарплати і пенсії автоматом

Понеділок, 21 березня 2016, 17:33

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк доручив Мінсоцполітики  підготувати постанову про підвищення соціальних стандартів на 6%, яка передбачатиме автоматичне підвищення зарплат та пенсій без зайвих бюрократичних процедур.

Про це йшлося під час позачергового засідання уряду в понеділок, передає прес-служба Кабінету міністрів.

Яценюк нагадав, що уряд прийняв рішення про проведення першого етапу підвищення соціальних стандартів з 1 травня - на 6%.

"На жаль, процедура настільки забюрократизована і така затягнута, що минулого року, коли ми підвищували пенсії і заробітні платні на 13 і 19% відповідно, багато тижнів пішло на те, щоб випустити десятки чи й сотні наказів, щоб люди отримали підвищені соціальні стандарти", - наголосив Яценюк.

Реклама:

Із огляду на це глава уряду доручив Міністрові соціальної політики Павлу Розенку підготувати постанову Кабінету міністрів про підвищення соціальних стандартів на 6%.

"Ця постанова має передбачати автоматичне підвищення соціальних стандартів без підписання сотень різного роду наказів профільними міністерствами", - сказав Яценюк.

"Міністерство фінансів має відповідні ресурси в державному бюджеті для того, щоби вже з травня почати виплачувати підвищені соціальні стандарти громадянам країни", - наголосив він.

Як відомо, основні соціальні стандарти в Україні у 2016 році збільшаться на 12%.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: