Завершення проєкту "Стіна" на кордоні з РФ хочуть перенести на 2025 рік

Четвер, 21 травня 2020, 19:30
 

Державна прикордонна служба надіслала до зацікавлених центральних органів виконавчої влади проєкт розпорядження КМУ щодо внесення змін до Плану заходів проєкту "Стіна", яким передбачено завершення будівництва на кордоні з РФ у 2025 році. 

Про це йдеться у листі Держприкордонслужби на запит експертної організації StateWatch. 

Необхідність продовження термінів виконання Плану заходів щодо інженерно-технічного облаштування українсько-російського кордону прикордонники пояснюють скороченням фінансування, а також зростанням вартості будівельних матеріалів, робіт та послуг.

У 2014 році Арсеній Яценюк анонсував початок зведення фізичного кордону між Україною та Російською Федерацією. Будівництво мало завершитися у 2018 році, однак строки продовжили до 2021 року. Наразі планується перенесення реалізації проєкту "Стіна" ще на 4 роки, тобто на 2025 рік.

Реклама:

Загальна очікувана вартість проєкту "Стіна" становить 4,1 млрд грн. Із них у період 2015-2019 років вже було витрачено 1,7 млрд грн. Відповідно до показників бюджетної програми "Заходи з інженерно-технічного облаштування кордону", за якою здійснюються видатки на "Стіну", на зведення українсько-російського кордону у 2020 році передбачено ще 400 млн грн.

 

Разом з тим, прикордонники наголошують, що виконали більший відсоток запланованих робіт. 

Згідно з наданою Держприкордонслужбою інформацією, протягом 2015-2019 років на ділянці українсько-російського кордону було передбачено улаштування 634 км інженерних загороджень, а також прокладання 341 км рокадних доріг, з яких у зазначений період облаштовано 546 км інженерних загороджень та 316 км рокадних доріг. Тобто вказані роботи проєкту "Стіна" було виконано на 86% та на 93% відповідно.

Детальніше читайте в статті: "Велика українська стіна Авакова"

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: