"Чорне золото" відновило падіння на заявах міністра нафти Ірану

Понеділок, 14 березня 2016, 16:03

Світові ціни на нафту знижуються на тлі надлишкової пропозиції і заяви міністра нафти Ірану Біджана Зангане щодо заморозки видобутку "чорного золота".

Про це свідчать дані торгів, передає "Прайм".

Станом на 12:10 вартість травневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent опускалася на 1,71% - до 39,7 долара за барель.

Ціна квітневих ф'ючерсів на нафту марки WTI знижувалася на 1,95% - до 37,75 долара за барель.

Реклама:

Повідомлення з Ірану призвели до посилення побоювань на нафтовому ринку за збереження надлишку пропозиції.

Агентство ISNA повідомило, що, за словами міністра нафти Ірану Біджан Зангане, країна почне кооперуватися з іншими країнами в питанні замороження видобутку нафти тільки тоді, коли рівень видобутку в країні досягне 4 мільйонів барелів на день.

В кінці лютого Зангане заявляв, що щоденний видобуток нафти в Ірані досягне показника в 4,6 мільйона барелів в рамках шостої п'ятирічної програми розвитку країни (2016-2021 роки).

Крім того, інвестори перебувають в очікуванні зустрічі міністра енергетики РФ Олександра Новака з Біджані Зангане.

Аналітики Morgan Stanley вважають, що ціни на нафту, ймовірно, досягли нижньої точки, але повільне зростання світової економіки і високий обсяг видобутку не дозволять їм швидко зростати.

"Ціни на нафту, здається, припинили падати, але вони залишаться низькими до кінця року і почнуть зростати в 2017 році", - відзначають експерти Morgan Stanley.

Як повідомлялося, в понеділок станом на 08.48 вартість травневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent росла на 0,25% - до 40,49 долара за барель.

Ціна квітневих ф'ючерсів на нафту марки WTI знижувалася на 0,23% - до 38,41 долара за барель.

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі повідомлення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!