Члени СОТ рекомендували Україні та Росії вирішувати спори між собою

Четвер, 25 лютого 2016, 14:57

Україна на засіданні генради СОТ висловила претензії щодо економічних заходів, введених Москвою стосовно Києва, проте в СОТ рекомендували вирішувати це питання в двосторонньому порядку.

Про це заявив перший заступник міністра економічного розвитку РФ Олексій Ліхачов, передає "Інтерфакс-Україна".

"Україна загалом визначила претензії до всіх заходів, запроваджених від 1 січня, і конкретно щодо транзиту великих вантажів, який було зупинено з вини української сторони, причому офіційними рішеннями уряду", - сказав Ліхачов у четвер журналістам.

"Більшість членів СОТ рекомендували сторонам вирішувати усі ці питання в двосторонньому порядку", - додав заступник міністра.

Реклама:

Ліхачов також зазначив, що призупинення преференційної торгівлі між РФ і Україною взагалі не є предметом обговорення СОТ. "Це, навпаки, виняток з правил СОТ, а не їх порушення", - додав він.

Заступник міністра зазначив, що заяви української сторони "швидше, нагадують політичну декларацію, ніж конкретний юридичний позов".

Як повідомлялося, в середу Генеральна рада СОТ розглядалапитання торгових обмежень Росії щодо України.

Раніше заступник міністра економічного розвитку і торгівлі - торговий представник України Наталія Микольська повідомила, що український експорт в країни Середньої Азії та Кавказу через ембарго Росії впав на 60-80%.

Економічна правда

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі новини.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: