З початку року "конверти" завдали бюджету збитків на 1,3 мільярда

Понеділок, 22 лютого 2016, 19:50

З початку року співробітники Державної фіскальної служби припинили діяльність 11 конверт-центрів, які завдали шкоди бюджету на 1,3 млрд гривень.

Про це йдеться у повідомленні ДФС.

"Одним з основних завдань підрозділів податкової міліції ДФС є протидія економічній злочинності, яка завдає значних втрат бюджету держави. У цьому напрямі проводиться комплекс слідчо-оперативних заходів, що дозволяють виявляти та припиняти незаконну діяльність конвертаційних центрів", - повідомляє прес-служба.

Як наголошується, зазвичай послугами конвертаторів користуються підприємства реального сектору економіки. Завдяки фінансовим махінаціям вони зменшують свої податкові зобов’язання та уникають сплати до бюджету значних сум податків та зборів.

Реклама:

"Так, зокрема, з початку року припинено діяльність 11 конвертаційних центрів, якими проконвертовано 10,5 млрд гривень. Від їх діяльності бюджет держави зазнав збитків на 1,3 млрд гривень", - повідомили у ДФС.

"Крім того, у січні проведено документальні перевірки 63 підприємств реального сектору економіки - користувачів послуг конвертаційних центрів, ліквідованих у 2015 і минулих роках, та фіктивних фірм. За їх результатами до бюджету вже стягнуто 26,6 млн гривень", - йдеться у повідомленні.

Раніше співробітники податкової міліції Києва викрили міжрегіональний конвертаційний центр з обігом більше 1 млрд гривень.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!