Податківці накрили міжрегіональний "конверт" з обігом більше мільярду

Понеділок, 15 лютого 2016, 11:03

Співробітники податкової міліції Києва викрили крупний міжрегіональний конвертацій ний центр з обігом більше 1 млрд гривень.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби ДФС.

Встановлено, що зловмисники, які діяли на території Київської, Дніпропетровської, Закарпатської областей та в Києві надавали підприємствам реального сектору економіки послуги з переведення безготівкових коштів у готівку та формування незаконного податкового кредиту з ПДВ.

До реалізації незаконних схем залучались як підприємства-імпортери високоліквідної продукції, за допомогою яких формувався податковий кредит з ПДВ, так і виконавці, і замовники підрядних робіт, у т.ч. за державні кошти, які переводили у готівку і привласнювали заощаджені гроші.

Реклама:

Протягом 2015 зловмисники надали незаконні послуги з мінімізації податкових зобов'язань та сприяли ухиленню від сплати податків понад 200 платникам податків, у тому числі підприємствам-переможцям державних закупівель.

Загальний обсяг проконвертованих коштів перевищує мільярд гривень, втрати бюджету становлять понад 200 мільйонів гривень.

Крім того, співробітники податкової міліції попередили масштабну аферу на ринку нерухомості.

У ході документування злочинної діяльності організаторів "конвертаційного центру" було встановлено, що вони планували провести потужну рекламну кампанію з будівництва нових житлових комплексів, хоча насправді будівництво повинно було початися і закінчитися на початковому етапі.

Зловмисники мали намір створити імітацію будівництва з метою залучення грошей від пересічних громадян, а отримані кошти планувалося присвоїти і використати для власних потреб. Для зазначених цілей ними вже була отримана документація на земельні ділянки.

В результаті проведених в тіньових офісах і за місцем проживання зловмисників 15 обшуків було виявлено та вилучено майже 380 тисяч доларів, 134,5 тисячі гривень, 15 печаток і штампів, у тому числі іноземних, комп'ютерну техніку, тіньову бухгалтерську документацію.

 Також на підставі рішень суду накладено арешт на рахунки 21 підприємства.

В даний час слідчо-оперативні дії тривають.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!