Лисичанський НПЗ може частково відновити роботу

Понеділок, 1 лютого 2016, 18:30

Лисичанський нафтопереробний завод (Луганська область, підконтрольна владі територія), який перебуває у власності російської компанії "Роснєфть", може частково відновити виробництво в середині березня.

Про це на зустрічі з журналістами заявив голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука, передає УНІАН.

"Щойно буде зроблено додаткове енергопостачання, а за нашими підрахунками, це середина березня, то фактично одразу одне з виробництв заводу почне працювати", - сказав Тука.

При цьому він уточнив, що йдеться про виробництво поліпропілену, який може поставлятися для потреб українського ринку.

Реклама:

Як повідомлялося, Лисичанський нафтопереробний завод простоює з весни 2012 року за ініціативою попереднього власника - російсько-британської компанії ТНК-ВР. "Роснефть" стала повноправним власником мережі АЗС і заводу навесні 2013 року.

"Роснефть" володіє в Україні 141 АЗС, які працюють під брендом Formula, ТНК, "Золотий Гепард", "Смайл".

Нагадаємо, раніше стало відомо, що російська компанія "Роснєфть" вирішила продати свою мережу автозаправних станцій в Україні швейцарській Glusco Energy SA.

Як відомо, мережа АЗС "Роснєфти" в Україні належить ТОВ "Восток" і налічує 141 об'єкт в 12 областях України, що працює під торговими марками Formula, ТНК, "Золотий Гепард", "Смайл".

У свою чергу першопричиною продажу українського бізнесу можна вважати різке погіршення виробничо-фінансових показників, що почалося після Революції гідності.

У результаті суспільного бойкоту і загального зниження споживання нафтопродуктів в Україні роздрібні продажі мережі "Роснєфти" в 2015 році впали до 73,4 тис. тонн в порівнянні з 280 тис. тонн, реалізованими в 2013 році.

Бізнес "Роснєфти" в Україні також включає в себе оператора оптових поставок нафтопродуктів компанію "ТНК-Індастріз Україна" і нафтопереробний завод ЛИНИК (Лисичанськ, Луганської обл.), який був зупинений на початку 2012 року.

Нагадаємо, 30 липня 2015 року США розширили санкційні списки щодо Росії низкою юридичних і фізичних осіб. Під секторальні санкції підпали структури  і "Роснєфті".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: