"Роснєфть" продає мережу АЗС в Україні - ЗМІ

Понеділок, 11 січня 2016, 14:58

Російська компанія "Роснєфть" вирішила продати свою мережу автозаправних станцій в Україні швейцарській Glusco Energy SA.

Про це OilNews повідомило джерело в Антимонопольному комітеті України, до якого швейцарська компанія подала відповідну заявку.

"Заявка подана 4 січня, покупець Glusco Energy SA, Швейцарія", - повідомив представник АМКУ на умовах конфіденційності, не повідомивши інших деталей.

За даними видання, Glusco Energy SA входить до групи компаній Proton Energy Group SA (Швейцарія) - відомого на ринку трейдера нафти і нафтопродуктів.

Реклама:

Як пише "Нафторинок" інтереси Proton Energy Group SAв Україні представляє громадянин Ізраїлю - Ніссан Моїсеєв. Раніше Моїсеєв співпрацював з трейдингової компанією Emex Turkmenistan LTD і Integral Petroleum, супроводжуючи поставки туркменського дизпалива в Україну представляючи інтереси Мурата Сеїтнепесова.

З 2010 року Моїсеєв представляє швейцарську компанію Proton Energy Group SA, яка була ексклюзивним постачальником ізраїльського ДТ (НПЗ в Хайфі) для компаній Воган в порти Південного і Херсона (в 2015 році поставки склали близько 130 тис. тонн).

Крім того, Нісан Моїсеєв є одним із засновників компанії "Глуський Енерджі", яка займається імпортом нафтопродуктів до України.

В Україні діяльність компанії базується на поставках дизельного палива через морські порти.

За попередніми даними, в 2015 році Proton Energy поставила в Україну близько 500 тис. тонн дизпалива. Глобальний товарообіг Proton Energy складає близько 3,5 млн тонн на рік.

Отримати коментар у Glusco Energy і Proton Energy поки не вдалося.

Як відомо, мережа АЗС "Роснєфти" в Україні належить ТОВ "Восток" і налічує 141 об'єкт в 12 областях України, що працює під торговими марками Formula, ТНК, "Золотий Гепард", "Смайл".

У свою чергу першопричиною продажу українського бізнесу можна вважати різке погіршення виробничо-фінансових показників, що почалося після Революції гідності.

У результаті суспільного бойкоту і загального зниження споживання нафтопродуктів в Україні роздрібні продажі мережі "Роснєфти" в 2015 році впали до 73,4 тис. тонн в порівнянні з 280 тис. тонн, реалізованими в 2013 році.

Бізнес "Роснєфти" в Україні також включає в себе оператора оптових поставок нафтопродуктів компанію "ТНК-Індастріз Україна" і нафтопереробний завод ЛИНИК (Лисичанськ, Луганської обл.), який був зупинений на початку 2012 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: