Великий бізнес підписав декларацію: чесні податки і відмова від непрозорої підтримки політиків

Понеділок, 1 лютого 2016, 11:05

Представники великого і середнього бізнесу об'єдналися в "Українську бізнес ініціативу" і підписали декларацію, відповідно до якої вони зобов'язуються чесно сплачувати податки і відмовляються від непрозорого фінансування політиків.

Про це йдеться в декларації, яку підписала група представників великого та середнього бізнесу.

"Ми, власники великого та середнього українського бізнесу усвідомлюємо, що частина відповідальності за існуючу в країні кризу лежить також і на нас. Ми усвідомлюємо відповідальність за відновлення довіри в країні та створення нової моделі її розвитку", - йдеться в декларації.

"Задля цього свідомі представники бізнесу об’єдналися в "Українську бізнес ініціативу", яка ставить за мету економічне зростання України та вихід з кризи", - зазначається в заяві для ЗМІ.

Реклама:

Основні цінності та принципи діяльності представники організації зафіксували у Декларації.

В документі зазначається, що бізнесмени беруть на себе зобов’язання інвестувати власні кошти та залучати інвестиції в економіку України, створювати робочі місця з гідними умовами праці та її оплати.

Крім цього, вони гарантують чесність та прозорість сплати податків до українського бюджету, і обіцяють не фінансувати непрозоро політиків та політичні проекти.

В декларації також наголошується, що бізнес зацікавлений в справедливому правосудді і прозорих єдиних правилах гри, готовий сприяти створенню таких правил і зобов'язується їх дотримуватись.

"Нас об’єднала відповідальність за країну та проактивність. Якщо не діяти зараз - ми можемо втратити Україну. Наша мета -  допомогти країні вийти з кризи та досягнути економічного зростання. Для цього Україні потрібен капітал, а капітал з’являється тоді, коли є довіра", - зазначає співвласник корпорації "ІСД" Сергій Тарута.

"Зараз у трикутнику "бізнес - влада - суспільство" всім нам бракує довіри, і це одне з фундаментальних понять, над яким нам треба працювати", - наголосив він.

До складу "Української бізнес ініціативи" увійшли: Сергій Тарута, співвласник корпорації "ІСД"; Віталій Антонов, президент "Концерну Галнафтогаз"; Євген Уткін, Президент і голова ради директорів КMCore; Віктор Пінчук, власник компанії EastOne; Віктор Цой, президент компанії MTI; Ігор Ліскі, Голова Ради директорів "Ефективні інвестиції"; Геннадій Буткевич, співвласник мережі супермаркетів АТБ; Андрій Гордійчук, співвласник компанії "Сварог"; Олег Бахматюк, власник "Укрлендфармінгу"; Ігор Мазепа, генеральний директор ІК "Concorde Capital"; Лев Блейзер, співвласник компанії "SigmaBleyzer" та інші.

Як уже раніше повідомляла "Українська правда", на початку серпня в Києві відбулася перша неофіційна зустріч представників великого бізнесу.

"Це був неформальний "зліт" колишніх і нинішніх олігархів, а також просто представників великого бізнесу, який відбувся в готелі "Хайят", - написав тоді в своєму блозі нардеп БПП Сергій Лещенко.

На першій зустрічі були присутні Рінат Ахметов, Сергій Тарута, Віктор Пінчук, Василь Хмельницький і Юрій Косюк. Делегував свою довірену особу і Костянтин Жеваго. Був також представник від Євгена Уткіна. Валерій Хорошковський був на телефонному зв'язку з одним з ініціаторів зустрічі. Зустріч у ЗМІ охрестили "змовою олігархів".

Один з ініціаторів проведення зустрічі, власник "ІСД" і нардеп Сергій Тарута, заявив в інтерв'ю "Українській правді", що захід не був змовницьким, і на зустріч запрошували представників президента.

Повторна зустріч відбулася в грудні також в готелі "Хайят". На ній було заявлено про те, що до кінця 2015 року планується підписати спільну декларацію.

Економічна правда 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: