Армія отримала запчастини виготовлені на підпільних цехах

Вівторок, 19 січня 2016, 20:08

ТОВ "Гранум Ресурс" поставило військовій частині А1604 авіаційно-технічне майно, відреставроване у підпільних цехах і з підробленими техпаспортами. 

Про це, з посиланням на ухвалу Печерського суду міста Києва, повідомляють "Наші гроші".

Влітку 2015 року "Гранум Ресурс" виграв тендер на поставку авіазапчастин (43 одиниці) на склади військової частини у с. Чорнобаївка (Херсонська обл.) на суму 148,72 млн грн. Поставка мала відбутися до 1 листопада.

За даними слідства, фірма подала на конкурс неправдиві відомості про себе. Крім того, слідчі підозрюють "Гранум Ресурс" у несплаті 6,35 млн грн податків, оскільки у вересні фірма отримала від військової частини 38,01 млн грн оплати за поставлений товар, однак податкову звітність за цей місяць фірма не подала.

Реклама:

"Гранум Ресурс" вказав, що купив поставлені військовим авіазапчастини у підприємств "Софіт СКС", "Софіт СТС" і "ЛЗА Пром". Однак це фіктивні фірми, які не мають ніякого обладнання, сировини і матеріалів для здійснення основного виду діяльності.

За даними слідства, більшу частину авіазапчастин "Гранум Ресурсу" без оформлення належних документів восени минулого року поставило ТОВ "Аміс Груп". Товар був виготовлений і завантажений на території складського приміщення по вул. Тепловозній, 18 у Києві.

"Тут знаходяться "підпільні цехи, у яких здійснюється реставрація авіаційно-технічного майна та надання йому вигляду нової продукції або ж такої, що пройшла капітальний ремонт на спеціалізованих заводах Російської Федерації", - пише видання.

Під час обшуку в офісі "Аміс Груп" правоохоронці виявили і вилучили низку печаток, які використовуються для підробки паспортів до авіаційно-технічного майна.

За даними слідчих, "Гранум Ресурсу" допоміг перемогти на тендері чоловік, який "має впливові зв’язки у органах державної влади, в тому числі в Міноборони". Саме він скеровував діяльність фірми. Крім того, він разом з тодішнім директором "Гранум Ресурсу" Володимиром Красніковим контролює ТОВ "Техцентр Україна", яке теж брало участь у вказаному тендері.

Слідчі вказують, що за аналогічною схемою через фірму "Техцентр Україна" планується реалізувати продукцію на користь Міноборони у 2015-2016 рр.

За час свого існування "Гранум Ресурс" виграв два тендери, які провели дві військові частини: у листопаді 2014 року на поставку інструментів на 693 тис грн, і у серпні 2015-го на поставку авіазапчастин на 148 млн грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: