За тиждень ціна на борошно зросла на 100 гривень за тонну

Понеділок, 7 грудня 2015, 18:45

Відпускні ціни на борошно не витримали тиску від зростання цін на сировину і за тиждень також показали зростання.

Про це повідомляє ДП "Держзовнішінформ" з посиланням на дані "Інкотермс-2000/2010".

Як наголошується, вартість борошна вищого гатунку на умовах поставки EXW-завод становила 4900-5700 гривень за тонну, збільшившись за період з 25 листопада по 2 грудня на 100 гривень за тонну.

"Вітчизняні фермери продовжували підвищувати відпускні ціни на зернові культури і, за прогнозами більшості експертів, така тенденція зберігатиметься в короткостроковій перспективі за умови збереження тенденцій на валютному ринку", - йдеться у прес-релізі.

Реклама:

"Борошномели повідомляють, що більшість угод здійснювалася за цінами наближеним до верхнього рівня зазначеного діапазону - дає про себе знати також зростання збільшення вартості інших статей виробничих витрат", - повідомляє прес-служба.

"В даний час переробники змушені купувати зернові за цінами пропозиції у зв'язку з необхідністю поповнення запасів сировини. У свою чергу фермери як і раніше стримують продажі і сподіваються, що вартість пшениці 2-3-го класів після Нового року буде ще дорожче", - коментує ситуацію експерт ДП "Держзовнішінформ" Ольга Якубіна.

ДП "Держзовнішінформ" - провідний інформаційно-аналітичний та експертний центр, знаходиться у сфері управління Міністерства економічного розвитку і торгівлі України (заснований у 1996 році).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!