Середня зарплата в Росії впала на 10,9%

Четвер, 19 листопада 2015, 16:24

Реальна зарплата росіян впала відразу на 10,9%.

Про це йдеться в повідомленні Росстату, пише "Інтерфакс".

Як повідомляється, реальні розташовувані грошові доходи росіян в жовтні зменшилися на 5,6% порівняно з жовтнем 2014 року.

У вересні реальні доходи знизилися на 4,3%, у серпні - на 5,3%, у липні - на 2%, у червні - на 3%, у травні - на 6,3%, у квітні - на 3,9 %, в березні і лютому - на 1,6% і в січні на 0,7%.

Реклама:

У цілому за січень-жовтень доходи населення в реальному вираженні скоротилися на 3,5%.

Росіяни стали помітно частіше стали заощаджувати на покупці різних повсякденних товарів, продуктів і послуг, відзначає ЦБ РФ.

Відносно повсякденних покупок росіянам зараз частіше, ніж три місяці тому, доводиться обмежувати себе в придбанні риби і морепродуктів, чаю та кави, яєць, олії, молока та молочної продукції, а також одягу, взуття, шкіргалантереї та товарів для дітей.

Що стосується великих покупок, то найчастіше респондентам в жовтні, точно так само, як і в липні, доводилося відмовлятися від витрат на капітальний або поточний ремонт житла, будинки, дачі, а також від витрат на відпочинок, поїздки по Росії і за кордон.

"Що стосується інфляційних очікувань, то вони також в цілому стали більш оптимістичними. Збільшилося число людей, які вважають, що в наступному місяці ціни зростуть лише незначно, і тих, які вважають, що наступного року ціни будуть рости повільніше, ніж зараз", - вказується в огляді ЦБ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: