Власники українських євробондів-2015 проголосують за реструктуризацію

П'ятниця, 9 жовтня 2015, 15:16

Власники українських євробондів з погашенням у 2015 році проголосують за пропозиції про обмін боргу України.

Про це йдеться в заяві, опублікованій в п'ятницю юридичною фірмою Shearman & Sterling, передає Рейтер.

Йдеться про євробонди на суму 500 млн доларів з погашенням 23 вересня і 600 млн євро з погашенням 13 жовтня 2015 року.

У вересні ці інвестори заявили, що вважатимуть умови реструктуризації українських суверенних облігацій несправедливими, якщо папери, які належать їм не будуть погашені в найкоротші терміни.

Реклама:

Київ тоді запропонував їм можливість обміняти старі зобов'язання на найбільш короткострокові нові облігації, які Україна планує випустити в ході реструктуризації боргу. Ці пропозиції будуть поставлені на голосування 14 жовтня.

"Наші клієнти повністю підтримують реструктуризацію (боргу) України за умови, що погашення облігацій 2015 буде відстрочено не більше ніж на чотири роки", - йдеться в заяві, яку компанія опублікувала від імені своїх клієнтів.

"Ця умова задовольняє наших клієнтів і вони раді підтвердити, що вони голосуватимуть на користь реструктуризації".

Україна з березня проводить переговори про реструктуризацію зовнішнього державного та квазідержавного боргу на суму близько 23 мільярдів доларів.

Наприкінці серпня найбільші власники урядових євробондів погодилися списати 20% номінальної вартості зобов'язань, що становить 18 мільярдів доларів, і обміняти кожен з випусків, які підлягають реструктуризації, на нові чотирирічні облігації зі ставкою купона 7,75% річних порівняно з середнім рівнем 7,2% до реструктуризації.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!