НБУ може частково скасувати валютні обмеження

Вівторок, 20 жовтня 2015, 19:19

Національний банк України може 21 жовтня оголосити про початок обіцяного поступового зняття обмежувальних адміністративних заходів на валютному ринку.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Юлія Ковалів, пише ZN.UA.

"...Чекаємо, що в середу Нацбанк послабить валютне регулювання", - написала Ковалів.

Раніше глава Нацбанку Валерія Гонтарева повідомила, що НБУ готовий почати скасування валютних адмінобмежень найближчим часом, але цьому поки перешкоджає МВФ.

Реклама:

"Ми - однозначно за лібералізацію. Я взагалі не бачу там ніяких проблем. Ми це плануємо і будемо це робити. І я за те, щоб робити це швидше, ніж планує МВФ. На мій погляд всі підстави для цього є", - сказала глава НБУ.

Також повідомлялося, що НБУ чекає домовленостей з кредиторами, щоб почати знімати валютні адмінобмеження.

На сьогодні Україна вже отримала згоду кредиторів на реструктуризацію.

Наприкінці лютого 2014 Нацбанк обмежив отримання готівкових коштів в іноземній валюті з поточних депозитних рахунків клієнтів через каси та банкомати в розмірі 15 тис. грн на добу.

Наприкінці липня того ж року Нацбанк розширив введене раніше обмеження з видачі готівкової гривні через каси банків і банкомати в межах до 150 тис. грн на добу на поточні та депозитні рахунки клієнтів.

Ці обмеження кілька разів продовжувалися (востаннє - на початку вересня на три місяці) і поки діють до 4 грудня 2015 року, як і обмеження на покупку валюти населенням на суму в еквіваленті не більше 3 тис грн на добу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!