Медведєв: у Росії зараз нафтовий "льодовиковий період"

П'ятниця, 2 жовтня 2015, 13:03

Російський уряд в даний час зосереджений на усуненні диспропорцій в економіці країни.

Про це заявив прем'єр-міністр Дмитро Медведєв, виступаючи на інвестфорумі в Сочі, передає "Інтерфакс".

"Через низькі цін на нафту, які, ймовірно, збережуться на цьому рівні досить довго, нам треба якнайшвидше переорієнтувати економіку з сировинних позицій на інші точки зростання", - заявив він.

"У нас вперше за останні кілька років нафтогазові доходи бюджету зайняли менше половини всіх доходів. Звичайно, певну роль зіграли низькі ціни на сировину і гнучка курсова політика. Ми не повинні пасивно перечікувати такий нафтовий "льодовиковий період", нафтову паузу. І навіть коли ціни на нафту відновляться, а в цьому ніяких сумнівів немає в силу циклічних причин, вони не повинні бути основним джерелом поповнення бюджету", - додав прем'єр.

Реклама:

Мінекономрозвитку вважає, що період низьких цін на нафту буде довгим.

Довгостроковий попит на нафту знижується через уповільнення загальних темпів економічного зростання в країнах, що розвиваються, пояснив Улюкаєв.

Прогноз відомства виходить з того, що середня ціна на нафту за підсумками 2015 буде 53 долара за барель, у наступному - 50 доларів з невеликим трендом до зростання до 55 доларів до 2018 року.

Як повідомлялося, станом на 8.40 вартість листопадових ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent збільшувалася на 0,18% - до 48,06 долара за барель.

Ціна листопадових ф'ючерсів на нафту марки WTI росла на 1,27% - до 45,31 долара за барель.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!