Україна подала ЄС пропозиції про захист від ембарго РФ

Понеділок, 7 вересня 2015, 16:15

Україна підготувала пропозиції для ЄС щодо можливих заходів в рамках захисту від потенційного ембарго Росії.

Про це "Європейській правді" стало відомо від джерел в переговорній групі.

Зокрема, таке питання обговорювалося під час двосторонньої зустрічі української делегації із делегацією Єврокомісії в Брюсселі.

Так, як повідомляється, представники української делегації в контексті потенційного ембарго та підвищення мит РФ порушили питання ініціювання діалогу щодо збільшення лібералізації доступу українських товарів на ринок ЄС. 

Реклама:

Серед можливих варіантів розглядались підключення України до програм щодо просування експорту ЄС та держав-членів, лібералізація шляхом збільшення квот, збільшення квот та застосування невеликої ставки ввізного мита, пришвидшене зменшення ввізних мит, незастосування мінімальних цін і т.д., питання надання техдопомоги щодо збільшення доступу українських товарів на ринок ЄС.

Також мало підніматись питання усунення антидемпінгових мит на українські товари (стальні канати і труби).

Цими питаннями в уряді, як відомо, займається команда МЕРТ під керівництвом торгового представника України Наталії Микольської.

Чи були порушені питання і якою була реакція єврокомісара, наразі невідомо. 

Від коментарів виданню торгпред відмовилась, вказавши, що з Єврокомісією зараз триває діалог щодо застосування автономних торговельних преференцій та імплементації DCFTA з 1 січня.

Як відомо, 7 вересня в Брюсселі відбудеться новий раунд тристоронніх міністерських переговорів у форматі Україна–ЄС–РФ щодо режиму дії зони вільної торгівлі (ЗВТ) між Україною і Євросоюзом.

Детальніше щодо пропозицій України читайте в в статті "Європейської правди" у вівторок.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!