Тарифи на альтернативну теплоенергію визначатимуть на місцях - Зубко

Четвер, 3 вересня 2015, 16:41

Місцева влада буде мати можливість сама визначати тарифи на виробництво тепла, отриманого з використанням альтернативних або поновлювальних джерел енергії.

Про це заявив міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко, повідомляє пресс-служба.

"Відтепер можна опалювати не лише окремі будівлі чи установи, використовуючи альтернативні джерела енергії, а й переводити роботу котелень на нетрадиційні або поновлювані джерела енергії", - пояснив урядовець.

"Реальна децентралізація - це передача максимум повноважень на місця. Це рішення назріло давно, тим більше воно зафіксовано у Коаліційній угоді", - зауважив Зубко. 

Реклама:

"Ми відкриваємо можливість на місцевому рівні самостійно виробляти теплову енергію з використанням нетрадиційних або поновлюваних джерел енергії та розвивати альтернативну енергетику в житлово-комунальному секторі", - наголосив він

За словами урядовця, сьогодні частка відновлювальних джерел у загальному енергетичному балансі України 3,45%.

Програма реформ, передбачених урядом, дозволить збільшити її до 30% до 2030 року. 

"Сьогодні ми закладаємо фундамент завтрашньої енергетичної незалежності України. Задля цього ми готові ламати будь-який опір тих, хто не хоче відпускати з власних рук контроль над регуляторним та бюджетними "краниками", - додав урядовець. 

За словами Зубка, законопроект вже незабаром буде переданий на розгляд Верховної Ради України.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: