Volkswagen створить німецькій економіці більше проблем, ніж криза в Греції - ЗМІ

Четвер, 24 вересня 2015, 16:55

Скандал з автомобілями Volkswagen став більшою загрозою для економіки Німеччини, ніж боргова криза Греції.

Про це пише Reuters.

"Volkswagen став більшою загрозою для економіки Німеччини, ніж боргова криза Греції", - сказав головний економіст ING Карстен Бжеськи.

"Якщо продажі компанії в Північній Америці скоротяться в найближчі місяці, це вплине не тільки на саму компанію, а на німецьку економіку в цілому", - додав він.

Реклама:

Минулого року компанія продала майже 600 тисяч автомобілів у США, що становить близько 6% від всіх продажів у розмірі 9,6 млн авто.

Агентство США з охорони навколишнього середовища може оштрафувати Volkswagen на суму 18 млрд доларів, що перевищує весь операційний дохід компанії за минулий рік, пише видання.

На даний момент на рахунках компанії знаходиться 24 млрд доларів, що дозволить покрити суму штрафу, але після цього компанія буде змушена скорочувати робочі місця.

Уряд Німеччини побоюється, що такі компанії як Daimler і BMW також можуть постраждати від скандалу з Volkswagen.

Видання зазначає, що німецька економіка дуже залежна від автомобільного виробництва. Через скандал з Volkswagen зростання ВВП може бути нижчим за 1,8%, як очікувалося раніше.

"Якщо продажі автомобілів скоротяться, постраждають і постачальники, а слідом за ними вся економіка", - заявив аналітик компанії DIW Мартін Гомінг.

Як відомо, скандал з автомобілями Volkswagen почався в середині вересня.

Американське Агентство з охорони навколишнього середовища звинуватило автоконцерн в тому, що на його автомобілях з дизельними двигунами стояло програмне забезпечення, яке дозволяло обходити перевірку на рівень викиду шкідливих речовин.

Volkswagen був змушений частково призупинити продажі ряду моделей дизельних автомобілів в США, а голова правління компанії Мартін Вінтеркорн пішов у відставку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!