"Енергоатом" хоче отримати понад 500 мільйонів на реалізацію проекту ЦСВЯП

Середа, 23 вересня 2015, 20:36

Держкомпанія "Енергоатом" розраховує, що Національна комісія, яка здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, виділить компанії понад 500 мільйонів гривень, які необхідні для реалізації проекту будівництва Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива.

Про це журналістам сказав президент "Енергоатому" Юрій Недашковський, передає УНІАН.

"НКРЕКУ нам зарезервувала досить велику суму - понад 500 мільйонів гривень - це якраз розмір потреб Holtec (компанії, яка буде обладнати ЦСВЯП - ред.) на цей рік - і заборонила нам ці гроші використовувати", - сказав Недашковський.

За його словами, вказані кошти Нацкомісія зарезервувала для реалізації проекту ЦСВЯП до отримання обґрунтувань необхідності направити на проект саме таку суму коштів. При цьому Недашковський підкреслив, що всі обґрунтування вже надані належним чином.

Реклама:

"Ми вважаємо, що дали їм всі необхідні обґрунтування і продемонстрували склад витрат Holtec", - сказав він.

При цьому президент компанії повідомив, що "Енергоатом" зробив перший авансовий платіж за розробку компанією Holtec науково-технічної документації.

Недашковський також висловив упевненість, що НКРЕКУ погодить виділення понад 500 мільйонів гривень для фінансування проекту ЦСВЯП.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!