Зростання економіки Китаю в 2015 році скоротиться до 6,9% - експерти

Понеділок, 21 вересня 2015, 12:35

Академія суспільних наук Китаю прогнозує, що китайська економіка зросте в 2015 році на 6,9%.

Про це повідомляє агентство Синьхуа з посиланням на підготовлену фахівцями академії доповідь, пише ТАСС.

Китайський уряд, згідно з оприлюдненими в березні цілям, планував середньорічні темпи зростання країни в 2015 році на рівні близько 7%.

За перше півріччя цього року ВВП Китаю виріс на 7%, проте більшість економічних індикаторів показують, що в перші два місяці третього кварталу спостерігається уповільнення розвитку економіки.

Реклама:

"Економічне зростання, мабуть, сповільниться, оскільки такі інституційні бар'єри, як жорстка система прописки і недостатність людського капіталу, будуть знижувати темпи зростання ВВП. Китай буде більше покладатися на розвиток інфраструктури і збільшення споживання за рахунок урбанізації, ніж на виробництво за рахунок індустріалізації", - говориться в доповіді.

Експерти також вказують, що наступні п'ять років будуть вирішальними для переходу економіки Китаю до більш повільного і більш стабільному розвитку, у зв'язку з чим повинні бути вжиті заходи для вирішення проблем, пов'язаних зі скороченням трудових ресурсів, уповільненням темпів капіталовкладень і змінами структури попиту.

У 2014 році ВВП Китаю виріс на 7,3%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!