Держфіскальна служба описала майно "Укрнафти"

Четвер, 17 вересня 2015, 16:27

Державна фіскальна служба описала майно ПАТ "Укрнафта" в податкову заставу.

Про це йдеться у повідомленні ДФС.

Як зазначається, станом на 14 вересня 2015 загальна сума описаного майна становить 7,6 млрд грн. 

"На виконання доручення прем’єр-міністра та уряду щодо повернення боргів до держбюджету Державна фіскальна служба продовжує роботу по поверненню податкового боргу. Зокрема щодо податкового боргу перед бюджетом ПАТ "Укрнафта", загальна сума якого становить більше 8 млрд. грн", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Згідно із повідомленням, майно згідно зазначених актів опису зареєстровано в Державному реєстрі обтяжень нерухомого майна.

"Центральним офісом постійно проводиться робота по додатковому опису майна, а саме видобутого газу та нафти, свердловин, нерухомості, транспортних засобів та ін", - зазначили в ДФС. 

Як відомо, 1 вересня "Укрнафта" у листі заявила про зарахування своїх зобов'язань щодо сплати "Нафтогазу" дивідендів за 2014 в загальній сумі 632,304 млн гривень в рахунок зобов'язань НАКу перед "Укрнафтою" з відшкодування шкоди, заподіяної безпідставним використанням природного газу в обсязі 123 242,634 тисяч кубометрів.

Нагадаємо, 22 липня 2015 року акціонери "Укрнафта" вирішили направити весь чистий прибуток за 2014 рік на виплату дивідендів.

Як повідомлялося, ПАТ "Укрнафта" в результаті "невірних управлінських рішень" керівництва, а також створюючи штучну дебіторську заборгованість скоротила дохід за 2014 перед розподілом прибутку між акціонерами (виплатою дивідендів).

Раніше повідомлялося, що "Укрнафта" відмовляється виплачувати державі 1,8 мільярда гривень дивідендів за три останні роки, посилаючись на те, що "Нафтогаз" забрав у неї газу на 2,6 мільярда гривень. У "Нафтогазі" вважають цю аргументацію незаконною.

Крім того, компанія винна державі більше 5 млрд гривень податків. Коломойський не вважає це підставою для зміни керівництва компанії.

Держава через "Нафтогаз" контролює 50%+1 акцію "Укрнафти", структури Коломойського - 42%.

Як відомо, "Укрнафта" заборгувала бюджету 9,6 мільярда.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: