"Укрнафта" Коломойського занизила прибуток перед виплатою дивідендів

Середа, 22 липня 2015, 11:02

ПАТ "Укрнафта" в результаті "невірних управлінських рішень" керівництва, а також створюючи штучну дебіторську заборгованість скоротила дохід за 2014 перед розподілом прибутку між акціонерами (виплатою дивідендів).

Про це йдеться у звіті ревізійної комісії.

 натисніть для збільшення

"В результаті прийняття керівництвом "Укрнафти" невірних управлінських рішень відбулося скорочення прибутку до розподілу між акціонерами за 2014 на 3319 982,7 тис гривень", - йдеться в документі.

Згідно з документом, це відбулося через заліку резерву сумнівних боргів на дебіторську заборгованість за виданими авансами в рамках договорів про постачання продукції на умовах передоплати з постачальниками - ТОВ "Український завод понад великогабаритних шин", ПАТ "Стахановський завод феросплавів" і ТОВ "Ріалізоіл" (контролюються "Приватом ") у розмірі 202,24 млн грн, 350 млн грн і 1,6 млрд грн відповідно.

Реклама:
натисніть для збільшення

"Варто врахувати, що дебіторська заборгованість перед цими підприємствами була створена штучно", - зазначають ревізори.

Також ПАТ "Укрнафта" отримало зайві витрати в розмірі 160,2 тис гривень рн за рахунок придбання нафтопродуктів в 2014 роі.

Крім того, як зазначається у звіті, "Укрнафта" отримала збиток у розмірі 702,8 тис гривень від діяльності своєї мережі АЗС в 2014 році.

натисніть для збільшення 

Раніше повідомлялося, що "Укрнафта" відмовляється виплачувати державі 1,8 мільярда гривень дивідендів за три останні роки, посилаючись на те, що "Нафтогаз" забрав у неї газу на 2,6 мільярда гривень. У "Нафтогазі" вважають цю аргументацію незаконною.

Крім того, компанія винна державі більше 5 млрд гривень податків. Коломойський не вважає це підставою для зміни керівництва компанії.

Держава через "Нафтогаз" контролює 50%+1 акцію "Укрнафти", структури Коломойського - 42%.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: