"Українське радіо" обмежило мовлення деяких передач

Четвер, 10 вересня 2015, 09:53

З 9 вересня Національна радіокомпанія України обмежила поширення своїх програм по території країни.

Про це йдеться у прес-релізі Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

За повідомленням в.о. директора НРКУ Анатолія Табаченка, Кабінет міністрів урізав фінансування НРКУ на  понад 3 млн гривень, що унеможливлює функціонування "Українського радіо"  у попередніх обсягах.

"Щоб не створювати заборгованості за розповсюдження програм перед Концерном РРТ, керівництво НРКУ вирішило з 9 вересня відключити передавачі на середніх, ультракоротких та ФМ-хвилях", - йдеться у прес-релізі.

Реклама:

Таким чином, програми першого каналу НРКУ (УР-1) вимкнуті всюди, крім обласних центрів, програми УР-2 ("Промінь") і УР-3 ("Культура") поширюються тільки в Києві. А ефіри обласних ДТРК періодично перериваються на тривалі проміжки тиші.

"Керівництво НРКУ про своє рішення не попередило Національну раду та Міністерство інформаційної політики, і ця ситуація стала відома цим органам тільки після факту відключення", - повідомляє прес-служба.

"Національна рада і Міністерство інформаційної політики звертаються до Держкомтелерадіо, у підпорядкуванні якого  перебуває діяльність державного мовника, та до Міністерства фінансів з вимогою здійснити всі можливі кроки, аби мовлення "Українського радіо" було негайно відновлено у попередніх обсягах", - йдеться у прес-релізі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!