Влада Пуерто-Ріко відклала розгляд плану реструктуризації держборгу

Неділя, 30 серпня 2015, 11:15

Влада Пуерто-Ріко відклала до 8 вересня розгляд плану реструктуризації державного боргу, що становить на даний момент близько 72 млрд доларів.

Про це заявили в суботу офіційні представники губернатора острова Алехандро Гарсії Падільї, пише ТАСС.

Раніше планувалося, що експерти і чиновники представлять йому доповідь з рекомендаціями щодо скорочення заборгованості 30 серпня.

Як наголошується, робота над документом не була завершена, оскільки протягом останнього тижня влади зосередилися на підготовці до можливого обвалення на острів тропічного шторму "Еріка".

Реклама:

Він, як стало відомо в суботу, послабшав до тропічного циклону, хоча і може посилитися знову.

Наприкінці червня Гарсія Паділья в інтерв'ю газеті New York Times заявив, що Пуерто-Ріко не в змозі повністю виплатити свій держборг.

Він вказав, що має намір "просити у численних кредиторів послаблень, що може мати на увазі відстрочення виплат за деякими заборгованостях на строк до 5 років або ж значне продовження поточної програми виплат".

У квітні цього року Урядовий банк розвитку Пуерто-Ріко оголосив, що протягом найближчих трьох місяців через брак фінансування державним структурам острова може загрожувати закриття.

"Фінансовий стан острова вкрай невизначений, - наголошувалося в заяві. - Призупинення діяльності уряду згубно відбилася б на економіці, зажадало б урізання зарплат і державних послуг, а також довгого і болючого оздоровлення".

Після цього багато місцевих законодавців виступили з ініціативою скоротити 9,8-мільярдний бюджет держави на 674 млн доларів. Це передбачає масове урізання зарплат, пенсій та допомог, а також підвищення податків для громадян в країні, яка бореться з вкрай високим рівнем бідності та злочинності.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: