Збитки ДТЕК сягнули 3,4 мільярда гривень - голова компанії

Понеділок, 3 серпня 2015, 18:33

Збитки компанії ДТЕК за січень-червень поточного року становили 3,4 млрд гривень, несплата за відпущену електроенергію 2,7 млрд гривень, а фінансовий небаланс перевищив 6 млрд гривень.

Про це повідомив на нараді енергетичного штабу генеральний директор ДТЕК Максим Тимченко в понеділок.

"За шість місяців збитки компанії 3,4 млрд гривень, підтверджені в НКРЕ, несплата за відпущену електроенергію - 2,7 млрд гривень, тому нефінансовий небаланс нашої компанії понад 6 млрд гривень", - сказав він.

Тимченко зазначив, що компанія зможе підтримувати поточний рівень видобутку вугілля і провести в найближчі два місяці ремонт енергоблоків тільки за умови погашення цих боргів перед ДТЕК.

Реклама:

Водночас голова НКРЕКП Дмитро Вовк зазначив, що заяви ДТЕК про те, що її збитки підтверджені в комісії, не відповідають дійсності.

Він наголосив, що в тариф на виробництво електроенергії станціями ДТЕК закладені завищені витрати, зокрема, втричі завищені амортизаційні відрахування, "корпоративні центри на мільярди гривень, збутові витрати для своїх же компаній". "Є необґрунтовані витрати", - сказав Вовк.

Після наради міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин також підтвердив свою згоду з позицією глави НКРЕКП.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!