У РФ чекають, що рубль зміцниться слідом за зростанням цін на нафту

Четвер, 27 серпня 2015, 12:27

Російська влада пообіцяла не послабляти зусиль у боротьбі з інфляцією і очікує розвороту тенденції падіння курсу рубля, залежного від цін нафти.

Про це пише Рейтер.

"Подібну ситуацію з ослабленням курсу ми бачили вже на початку року: подорожчання нафти, яке сталося, призвело до зміцнення рубля. Не можна виключати і повторення такої ситуації", - сказав міністр фінансів Антон Силуанов в середу ввечері на зустрічі членів уряду в Кремлі з президентом Володимиром Путіним.

"Розворот може статися в будь-який момент", - підтвердила очікування голова Центробанку Ельвіра Набіулліна.

Реклама:

"Дійсно ключовий фактор, який впливає на динаміку рубля - ціна на нафту: вона волатильна, ми переконалися, що вона може і падати, може і зростати", - сказала глава регулятора.

"Ми прораховували різні сценарії, розуміючи, що може бути і негативний сценарій, щоб заздалегідь до цього підготуватися".

Вона заявила, що Центробанк почав застосовувати інструменти валютного рефінансування.

"У нас передбачений ліміт 50 млрд доларів, з цього ліміту вибрано 34 млрд доларів зараз. Ми вважаємо, що 16 мільярдів доларів залишку цілком достатньо", - сказала вона.

"Після ослаблення курсу, яке було на початку року, інфляцію вдалося взяти під контроль, інфляція протягом 16 тижнів була на рівні 0,1%, за винятком одного тижня, коли було традиційне підвищення тарифів. І ми будемо діяти таким чином, щоб інфляція і далі продовжувала знижуватися", - сказала вона.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!