ЦБ Росії дав добро на приєднання Банку Москви до ВТБ

Понеділок, 24 серпня 2015, 16:45

План приєднання Банку Москви ВТБ погодив з Центробанком.

Про це розповіли "Ведомостям" два банкіра, близьких до групи ВТБ.

Як повідомляється, групі довелося помітно змінити початковий план об'єднання, який розраховував на те, що ВТБ отримає і роздрібний, і корпоративний бізнес Банку Москви, а його бренд буде збережений.

Тепер ВТБ отримає бізнес не від Банку Москви, а від новоствореного банку, а в збереженні бренду Банку Москви необхідності більше немає.

Реклама:

За словами одного зі співрозмовників, Банк Москви проіснує в нинішньому вигляді до травня 2016 року. Це підтвердила і прес-служба ВТБ.

У ході запланованої реорганізації з Банку Москви буде виділений новий банк, якому будуть передані основні активи і пасиви Банку Москви, включаючи як корпоративний, так і роздрібний бізнес, випливає з відповіді прес-служби на запит "Ведомостей".

"Даний банк буде одночасно приєднаний до ВТБ, таким чином, його створення носить технічний характер".

Узгодження плану приєднання Банку Москви з ЦП вийшло довгим.

Основна проблема була в необхідності створення резервів, пояснює людина, близька до групи ВТБ.

"З липня 2011 року Банк Москви проходить процедуру фінансового оздоровлення і створює резерви згідно з планом. Якби Банк Москви увійшов до складу ВТБ, то ВТБ би довелося одномоментно створити 83,3 млрд руб резервів (таку суму передбачав план санації на 2015-2018 рр., говорилося в МСФЗ Банку Москви).

У разі приєднання Банку Москви до ВТБ для нього перестануть діяти пільги, які існують зараз за планом фінансового оздоровлення, і ВТБ доведеться одномоментно створити всі необхідні резерви, пояснювало раніше джерело, близьке до групи ВТБ.

Але група, продовжує він, висловлювала побажання, щоб в результаті приєднання Банку Москви тягар резервування його кредитів не лягав на ВТБ.

Банк Москви залишиться поганим банком, а його бренд, найімовірніше, не буде збережений, резюмує джерело, близьке до наглядової ради ВТБ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: